Om

Vi är en klass i årskurs 6 i en skola i Täby, Stockholm, som har bloggat i ämnet svenska sedan november 2013. I vår klass är vi 23 personer, 9 tjejer och 14 killar.

Syftet med vår blogg är att visa upp vad vi har skrivit för andra och varandra. Vi kan ge varandra respons på texter, säga vad som var bra och vad som kan förbättras. Det är också ett sätt för oss att spara våra texter och komma ihåg vad vi gjort. Förutom att visa upp våra texter och ge respons så är syftet också att kunna reflektera och kommunicera öppet med varandra-både lärare och elever.

Vi skriver inte texter under våra egna namn utan har valt att använda oss av alias. Det har vi valt för att vi inte vill bli igenkända med namn, vi vet inte ens själva vad alla heter. Att kunna vara hemlig gör oss modigare eftersom vi inte är vana att visa upp våra texter än.

Vi borde få pris för att vi har jobbat hårt med våra arbeten som ligger på bloggen. Texterna som ligger på bloggen är väl bearbetade genom kompisrespons. Man anstränger sig mer när man vet att det är fler än läraren som ska läsa. Skillnaden med bloggen har varit att vi fått chans att läsa och kommentera alla i klassens texter.

Med bloggen har vi lärt oss att det ger resultat att bearbeta sina texter. Vi har också lärt oss hur man ger bättre respons, att inte skriva massa oschyssta saker utan fundera på hur texten kan bli ännu bättre. När man ger respons på andra lär man sig samtidigt själv hur man kan skriva bättre. Såklart lär man sig också av den respons man får och kan göra texten ännu bättre.

När det gäller upphovsrätt består vår blogg huvudsakligen av eget material. När det gäller övrigt material anges upphovsman och källa. Vi kommer att i möjligaste mån använda oss av Creative Commons.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s