Alfons ”Harry Potter och fången från Azkaban”

Harry Potter och fången från Azkaban

Jag har läst boken Harry potter och fången från Azkaban

Boken är en fantasiroman.

Boken handlar om att Harry bor hos sina elaka kusiner under sommar lovet. Han längtar tills sommarlovet ska ta slut så han kan åka till Hogwards och slippa sina elaka kusiner. När Harry är på väg till Hogwards får han reda att Sires black sin egen gud far försöker döda Harry. Harry får hjälp av sina bästa vänner Ron och Hermine för att fly från mördaren Sires Black. Mördaren Sirius Black var i fängelse i Azkaban men lyckades fly där i från. Det ska vara omöjligt att fly därifrån. Eller är det?

Harry är som vanligt huvudpersonen. Harry lär sig flera trollformer. Han blir bättre och lär sig mer i skolan.

Harry bor på Hogwards som är en internatskola för trollkarlar och häxor. Skolan är en stort gammal fästning. Med spetsiga torn och med många hemliga tunnlar och rum. Långa koridorer med levande tavlor. Det finns rörande trappor som kan leda till hemliga rum.

Författaren skriver i jag form. Och anvender lagom svåra meningar. Men det är lite vuxen språk. Hon skriver ur Harrys perspektiv. Det tycker jag var bra annars skulle det bli konstigt.

Författarens budskap är att alla är snälla innerst inne. Och man ska ge alla en ny chans.

Jag tyckte boken var bra för den var rolig och spännande. Förfataren byggde upp spänningen sakta nästan hela tiden. Jag rekommenderar denna bok för 10 till 13årigar. För att Harry är vid den åldern och boken är spännande.

Annonser

3 thoughts on “Alfons ”Harry Potter och fången från Azkaban”

 1. Star: Man får en bara bild av vad boken handlar om du gör det extra bra genom att ha en fråga i texten då det kan göra en nyfiken att vilja läsa boken och få svar på frågan

  Star: Man får en bra bild av vad du tycker om boken och det är bra att du rekommenderar ålder för dom som kan ha svårt att hitta böker eller annat.

  Wish: Du glömde ganska många frågor som vore bra att få svar på T.ex. glömde du om det var kronologisk ordning eller inte. Men det var ändå bra skrivet för man förstod vad du menade i texten.

 2. Star: Du berättar väldigt noga om handlingen så man får en bra överblick om boken.

  Star: Det var bra att du har en fråga i texen och de gör det mer spännande och så att man vill veta mer.

  Wish: Jag tycker att du kunde berätta mer om harry för dem som inte har någon aning om Harry och vem han är. och så glömde du om det var kronologisk ordning eller inte.

 3. Star: Du beskriver bokens handling väl.
  Star: Du skriver tydligt och lättfattligt, det är aldrig oklart vad du menar.
  Wish: Gör tydliga textkopplingar och ge exempel på vad du menar! Du säger t.ex. att
  ”Författarens budskap är att alla är snälla innerst inne. Och man ska ge alla en ny chans.”, hur vet du det? Ta stöd i texten och ge bevis för att din tolkning av budskapet stämmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s