Carl ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”

Zlatans tuffa liv

 

Jag har läst boken JAG ÄR ZLATAN IBRAHIMOVIC´ av David Lagercrantz. Boken handlar om Zlatans tuffa barndom med föräldrar som var skilda och gick på droger och var alkoholiserade. Man får även följa med Zlatans långa och tuffa väg fram till att bli den han nu är. Boken Jag är ZLATAN IBRAHIMOVIC` är en självbiografi.

Bokens huvudperson är såklart Zlatan själv. Men man får även lära känna hans föräldrar och olika tränare och såklart hans klubbkompisar genom åren. Man får även se hur Zlatan utvecklas genom åren både fysiskt och psykiskt.

Boken utspelar sig i en förort som heter Rosengård där Zlatan är uppväxt. I förorten Rosengård bor det nästan bara invandrare och folk med andra bakrunder. Boken utspelar sig på 80 talet.

Boken språk är ganska lätt att förstå. Men det kan bli lite svårt ibland att hålla reda på alla namnen för att det är väldigt många namn och personer med i boken. Men orden i boken är väldigt enkla att förstå.

Boken jag läst är en själv biografi. Det är Zlatan som berättar om sitt liv samtidigt som författaren noterar det som Zlatan berättar och börjar sedan med en bok om det Zlatan berättat.

Det boken vill förmedla är att vem du än är och varifrån du kommer kan du bli riktigt stor inom någoting. Du måste bara tro på dig själv och inte lyssna på vad andra säger för negativt om dig. För att se på Zlatan han kom från en väldigt fattig familj med stora problem. Men se på honom nu. Nu är han en av världens bästa fotbollsspelare och från att vara fattig är han en av världen mest betalda fotbollsspelare. Jag tycker att författaren har lyckats bra med boken. Jag tycker även att boken har en bra uppbyggnad för att boken börjar när Zlatan spelade i Barcelona därefter kommer man tillbaka till Zlatans barndom och slutligen kommer man långsamt framåt i tiden. Jag tycker att boken är väldigt läsvärd för både barn och vuxna. Men om man ska vara barn och läsa boken ska man både gilla och kunna lite fotboll. Men ett litet tips bara det tar lite tid att läsa boken så välj den inte till någon läsläxa för den har över 450 sidor.

Annonser

2 thoughts on “Carl ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”

  1. Otroligt bra diskussion och omdöme.
    Jag tycker att du beskrev bra. du skrev liksom inte t.ex Boken utspelar sig i Rosengård där Zlatan är uppväxt utan du skrev att Rosengård bor det invandrare och med andra bakgrunder det var jättebra,

    Du Kunde skriva om han utvecklades från ett litet tyst och ensamt barn till vem han är nu annars är det jätte.

  2. Star: Du följer uppgiftens instruktion väl och får med alla underrubriker som vi har pratat om.
    Star: Du skriver tydligt och lättfattligt, det är aldrig oklart vad du menar.
    Wish: Gör tydligare textkopplingar och ge exempel på vad du menar. Du skriver ”Man får även se hur Zlatan utvecklas genom åren både fysiskt och psykiskt.” Här skulle det passa utmärkt att ge exempel ur texten på vad för slags utveckling han går igenom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s