Adrian ”Piraterna”

Piraterna

Jag har läst en bok som heter Piraterna och författaren heter Mårten Sandén. Boken är en deckare som främst handlar om ett drogmysterium.

Det handlar om ett mc-gäng som kallas för Pirates. I Österlen i Skåne säljer de mycket droger och Peter, Petra, Lucy och massa andra försöker ta reda på vilka som säljer drogerna.

Peter, Petra och Lucy är huvudpersonerna i boken. De har känt varandra sedan länge tillbaka, de är väldigt bra kompisar. De bor i Österlen och de vill lösa mysteriet för att de vill bo trygga. I början av boken var de ganska fega och ville inte ställa upp men en dag bestämde de sig för att lösa mysteriet, då blev de mer modiga och behövde få uppleva ett riktigt äventyr.

Miljön i boken är inte jättebra, mycket är förstört och nedskräpat. Man märker att boken beskriver någonstans på 2000-talet.

Författaren skriver ganska korta meningar men väldigt svåra ord vissa ord kan man inte ens förstå vad de betyder men man förstår ändå händelserna på något sätt.

Boken är i kronologisk ordning. Författaren skriver mest indirekt men även direkt då och då. Författaren är allvetande i den här boken

Budskapet är man ska vara hälsosam och inte droga och att man ska kunna lita på sina vänner.

Jag tycker boken är bra för att den säger att droger är farligt och att man ska försöka vara så hälsosam som möjligt. Jag personligen gillar faktiskt inte deckare så värst mycket men jag skulle inte kunna göra det bättre själv. Jag tycker att den här boken är läsvärd jag skulle rekommendera den här boken till andra läsare. Jag tycker den är bra för att den kan påminna om vad som är bra och dåligt.

 

Annonser

4 thoughts on “Adrian ”Piraterna”

 1. Du beskriver handlingen bra. Du skriver inte så mycket men det är bra för då blir det inte långtråkigt.

  Du ger en bra bild av hur boken är och hur miljön ser ut.

  Du kanske skulle kunna skriva lite mer på vissa punkter. 🙂

 2. Du använder bra grammatik.
  du beskrev väldigt bra
  Du skulle kunna berätta lite mer om författaren lyckas med det författaren vill.

 3. Star: Du ger en väldigt bra beskrivning av karaktärerna och berättar att de utvecklas från fega till modiga.
  Star: Du skriver tydligt och lättfattligt, det är aldrig oklart vad du menar.
  Wish: Gör tydligare textkopplingar och ge exempel på vad du menar!
  ”I början av boken var de ganska fega och ville inte ställa upp men en dag bestämde de sig för att lösa mysteriet, då blev de mer modiga och behövde få uppleva ett riktigt äventyr.” Ta stöd ur texten här och berätta varför de blev modiga och ville lösa mysteriet.

  Jag tror att du missförstått begreppet miljö när man skriver recension. ”Miljön i boken är inte jättebra, mycket är förstört och nedskräpat. Man märker att boken beskriver någonstans på 2000-talet.” Ordet miljö i detta sammanhang betyder mer omgivning. Var utspelar sig handlingen i boken? Är det i en stad eller på landet? I skolmiljö eller på en fabrik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s