Hugo ”Raderad”

Lita bara på dem som är på din sida

 

Raderad är en bok som man sugs in i efter bara några sidor. Den är skriven av en författare som heter Nick Gifford. Huvudtemat är ”lita bara på dem som är på din sida”. Skräckroman är bokens genre. Boken är skriven 2006.

Den handlar om en kille som heter Liam Connor som försöker leta reda på sina försvunna föräldrar medan han förlorar sitt minne bit för bit. Han blir förföljd av en livsfarlig gärningsman. Det finns bara offer och Liam tänker inte bli ett.

Liam är från början en modig kille som är smart men inte riktigt vet det. Under berättelsens gång blev han modigare och vågar att prova saker och utforska saker.

Det finns inget direkt samhälle tycker jag så jag fick skapa en egen bild av hur det ser ut.

Nick använder ett ganska vardagligt språk men ibland kan det komma några svåra ord som man inte förstår. Inte så ofta men ibland. Han skriver långa tydliga meningar men ibland blir de lite korta.

Han använder ett vardagligt språk i sina dialoger. Berättelsen är i en kronologisk ordning men ibland kan det vara lite svårt att förstå för det blir lite mycket på en gång.

Jag tycker att det tydligaste budskapet i boken är att man bara ska lita på dem som man vet är på sin sida.

Jag tycker att han fick fram det han ville tydligt och jag kan starkt rekommendera den här boken till dem som gillar lite spänning. Det som är lite dåligt med boken är att det står på baksidan att det är en skräckroman men det är bara lite spänning ibland och en annan dålig sak är att det står att det är en nutidsthriller men jag tycker inte att den utspelar sig i nutid.

Ni som gillar lite spänning ska absolut läsa den här boken!!!!!

 

Annonser

4 thoughts on “Hugo ”Raderad”

 1. Jag tycker man förstår bra vad boken handlar om. Den verkar jätte bra och spännande! Du berättar de viktigaste sakerna som den handlar om så att man blir sugen på att läsa.

  Du berättar både vad du tycker är bra och dåligt med boken. Man får veta att du tycker den är spännande och du kan starkt rekommendera den för andra. De dåliga sakerna uppfattar jag som att det står saker på baksidan som du inte helt håller med om.

  Du kanske skulle kunna berätta om hur din bild av samhället ser ut. Är det som på gatorna här? Är det stökigt eller smutsigt? Stor stad med höga hus eller som Täby?

 2. den här bokrecensionen är bra och du berättar på ett sätt så att man verkligen får en egen uppfattning av hur boken är.

  du berättar också vad du tycker är bra och dåligt vilket jag verkligen gillar.

  vad du däremot skulle kunna göra är att du berättar lite mer detaljerat som den här samhället vilket du behövde komma på själv hur det såg ut, d et tyckte jag du kunde utveckla och säga lite hur du fantiserade att det såg ut.

 3. Du förklarade handlingen väldigt bra och spännande och du berättade mycket om vad du hade för personliga åsikter om boken vilket var bra för man vill ju veta vad du tycker som har läst boken. Det var väldigt bra att du berättade vilken typ av bok det är och vem/vilka den skulle passa för. Håller med Belinda och Felix du skulle kunna berätta om din egen bild av samhället. Bra Bokrecension.

 4. Star: Genomtänkt och inbjudande rubrik på din recension.
  Star: Du följer instruktionen och berör alla underrubriker.
  Wish: Gör textkopplingar och ge exempel ur boken när du resonerar. T.ex. ”Jag tycker att det tydligaste budskapet i boken är att man bara ska lita på dem som man vet är på sin sida.” Vad i texten stödjer ditt resonemang? Ge exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s